Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP şi-a dublat profitul net la nivel regional în primele nouă luni, la peste 300 mil.euro. 70% din achiziţiile din acest an au fost în România

Autor: Roxana Rosu 17.11.2021

Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 mil. de euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 92% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar portofoliul companiei a ajuns a 7,1 milione mp, dintre care 2 milioane mp se află în România.

Veniturile din chirii au crescut cu 7,1% în trimestrul al treilea, până la 407 mil. de euro.

Totodată, compania a investit în acest an în extinderea echipei, atrăgând oameni noi în poziţii de management atât în echipele locale, cât şi în funcţiile la nivel de grup.

Portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 mil. mp în prima jumătate a anului, până la 7,1 mil. Mp în septembrie, fiind planificat să depăşească 7,7 mil. mp până la finalul anului, cu 200.000 mp mai mult faţă de estimări.

Compania a realizat în acest an nouă achiziţii în cinci ţări, proprietăţile totalizând 408.100 mp. Aproximativ 70% dintre noile investiţii fost reprezentate de achiziţii în România, unde CTP a achiziţionat în acest an multiple proiecte, în oraşele Timişoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Bucureşti şi Braşov.

“De la listarea pe bursa Euronext din Amsterdam, din luna martie, suntem concentraţi pe a ne depăşi semnificativ unul dintre obiectivele noastre cheie ale planului de business pentru IPO şi ne aşteptăm să atingem 10 mil. mp până anul viitor – cu 12 luni mai devreme decât era planificat initial”, a declarat Remon Vos, CEO CTP.