ZF 23 de ani. Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania: România are un culoar favorabil pentru perioada postpandemie şi potenţial pentru a deveni hubul Europei de Sud-Est. Putem accelera dezvoltarea

Autor: Claudia Medrega 18.11.2021

♦ Ne confruntăm şi cu o serie de provocări cum ar dinamica inflaţiei, evoluţia demografică, ponderea ridicată a salariilor şi protecţiei sociale în cheltuielile statului sau ritmul reformelor, susţine şeful Băncii Transilvania.

România are resurse digitale, uma­ne şi financiare, dar este nevoie de alocarea eficientă a acestora, pentru a face diferenţa dintre creş­tere economică şi dezvoltare dura­bilă. Şi, în mod clar, România are ne­voie de investiţii pentru recu­pe­rarea decala­je­lor economice faţă de restul Uniunii Europene (UE), dar şi pen­tru reducerea diferenţelor din­tre zo­nele administrative şi istorice şi pen­tru a accelera incluziunea socia­lă, este de părere Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România după active.

„Din fericire, ţara noastră are un cu­loar favorabil pentru perioada post-pandemie şi potenţial pentru a deveni hubul Europei de Sud-Est. Putem accelera dezvoltarea şi con­ver­genţă economică europeană. De ase­menea, investitorii străini au în­credere în eco­nomia României, fapt confirmat de creşterea ISD-urilor, de investiţiile stră­ine directe, care au fost de aproxi­mativ 4,4 miliarde de euro în perioada ianuarie - august, cel mai ridicat nivel din 2008“, a declarant şeful Băncii Transilvania pentru ZF.