Un nou retailer intră pe piaţa comenzilor online de alimente: Grupul ceh Rohlik aduce în primăvara viitoare brandul Sezamo la Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 18.11.2021

Supermarketul online ceh Rohlik.cz îşi va lansa serviciile de livrare online de alimente sub noul brand Sezamo în România şi Italia, respectiv în Bucureşti şi Milano, în prima jumătate a anului viitor.

În România, Sezamo va putea livra aproximativ 8.000 de produse alimentare în decurs de 2 ore începând din prima zi. Gama include produse locale proaspete, cum ar fi fructe şi legume, carne, peşte, lactate şi produse de panificaţie, alături de mărci internaţionale, precum şi produse proprii cu eticheta Rohlik.

Depozitul local va avea 10.000 mp şi este situat în CT Park Bucureşti Nord.  

„Provocarea pentru planurile noastre de lansare a fost găsirea locaţiei potrivite pentru centrul de livrare, care să fie accesibilă atât pentru echipele noastre de livrare pentru clienţi, cât şi pentru furnizori. Următorul pas pe listă este recrutarea şi formarea de echipe,  asigurându-ne că întreg personalul apreciază cât de importantă este preocuparea pentru serviciul clienţi şi viziunea noastră ca în Europa să se mănânce şi să se trăiască bine. Încă de la lansare, clientul va putea accesa întregul magazin, astfel încât să îşi poată acoperi coşul săptămănal” a declarat Michael Kaiser, Chief Commercial Officer în România.

Numele brandului a fost ales pentru că toate ţările în care este prezent au limbi de origine latină, iar Sezamo se bazează pe „sésamo” în italiană, „susan” în română şi „sésamo” în spaniolă. Numele brandului Sezamo este, de asemenea, legat de expresia magică „Sesam, deschide-te!” din basmul „Ali Baba şi cei patruzeci de hoţi”, a explicat directorul de marketing al companiei, Jakub Petřina.

Celelalte mărci ale grupului, Rohlik, Kifli, Gurkerl şi Knuspr, vor fi în continuare utilizate în Cehia, Ungaria, Austria şi Germania.