Omniasig a ajuns la subscrieri de 1,1 mld. lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 15%. Profitul brut al companiei a scăzut cu 28,6%, până la 40 mil. lei.

Autor: Mircea Nica 18.11.2021

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 1,1 mld. lei, consemnând un avans cu 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

,,Aceste rezultate foarte satisfăcătoare reprezintă un cumul al adaptării noastre constante la nevoile clienţilor, al investiţiilor susţinute în digitalizare, tehnologie şi inovaţie şi, desigur, al implicării şi profesionalismului cu care îşi desfăşoară activitatea echipa de specialişti OMNIASIG”, a transmis Mihai Tecău, peşedinte Directorat Omniasig VIG.

În ceea ce priveşte profitul brut al companiei, Omniasig a înregistra un profit brut la finalul lunii septembrie 2021 de 40 mil. lei, cu 28,6% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din perspectiva despăgubirilor plătite de la începutul anului până în luna septembrie, valoarea acestora s-a ridicat la aproape 700 mil. lei.

În primele trei trimestre ale acestui an, asigurările de sănătate au înregistrat o nouă creştere puternică a subscrierilor, ajungând la aproximativ 35 mil. lei. Pe zona asigurărilor property, care include asigurările de incendiu şi calamităţi naturale, volumul subscrierilor a ajuns la 190 mil. lei.

Din punctul de vedere al asigurărilor auto, segmentul Casco şi RCA au înregistrat cumulat o creştere de peste 15% a subscrierilor în primele nouă luni din 2021, până la 800 mil. lei. Separat, segmentul Casco a înregistrat o creştere cu 20% a subscrierilor, în timp ce zona RCA a consemnat o creştere cu 10%.