​Vola.ro: Ne apropiem de nivelul călătoriilor din anul 2019, dar ne confruntăm în continuare cu multe dintre provocările pandemice

Autor: Miruna Diaconu 18.11.2021

Agenţia de turism Vola.ro se apropie în această perioadă de nivelul vânzărilor înregistrate în perioada similară din 2019, însă încertitudinile legate de criza sanită continuă să afecteze sectorul turistic. Redeschiderea graniţelor pentru turiştii din toată lumea, printre care Thailanda, Mauritius, Israel şi SUA, a contribuit semnificativ la creşterea cererii.

Agenţia de turism anunţă că vânzările depăşesc circa 90% din nivelul înregistrat în 2020

„Ne apropiem cu paşi repezi de nivelul călătoriilor din anul 2019, dar ne confruntăm în continuare cu multe dintre provocările pandemice. Una dintre aceste provocări ţine de volatilitatea orarului de zbor, astfel că facem faţă în continuare unui număr mare de schimbări apărute din partea companiilor aeriene. Pentru a contracara disconfortul creat pasagerilor, am lansat Vola Fast Refund, chiar poate fi achiziţionat împreună cu biletul de avion şi care garantează rambursarea în maxim 7 zile, cash sau voucher, a contravalorii zborului anulat sau modificat de compania aeriană” a declarat Claudia Tocilă,  Director de Marketing la Vola.ro.

Principalele destinaţii externe spre care s-au îndreptat turiştii români în această toamnă au fost Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Belgia, la care se adaugă şi o cerere în creştere pentru destinaţii mai calde, cum ar fi Egipt, Dubai, Iordania, dar şi insulele din sudul Europei precum Tenerife, Madeira, Algarve.

Cifra de afaceri a Vola.ro a fost anul trecut de 20 mil. lei – cu menţiunea că au fost cuantificate în aceasta doar comisioanele proprii –, în scădere cu 60% faţă de 2019. Totalul tranzacţiilor procesate a fost de 100 mil. lei, faţă de 340 mil. lei în 2019.


​​​