Alro a convocat acţionarii, printre care fraţii Pavăl de la Dedeman şi ruşii de la Vimetco, pentru a aproba activitatea secundară de producere de energie electrică

Autor: Eduard Ivanovici 18.11.2021

Alro Slatina (simbol bursier ALR), cel mai mare producător de aluminiu din România, a stabilit data de 22 decembrie 2021 pentru convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii la sfârşitul zilei de 10 decembrie 2021, considerată dată de referinţă.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi se referă la completarea obiectului secundar de activitate cu două activităţi, respectiv «Producţia de energie electrică (cod CAEN 3511)» şi «Alte activităţi referitoare la sănătatea umană (Cod CAEN 8690)» şi completarea, ca o consecinţă, a Actului Constitutiv al Societăţii, art. 6 alineatul 2 cu aceste două obiecte secundare de activitate”, reiese din convocatorul publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Alro, cel mai mare consumator de energie electrică din România, a înregistrat pierderi de 25 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului, faţă de un profit de 273 de milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut.

„Perioada T1-T3 a fost caracterizată de o revenire, dar şi de noi provocări în ceea ce priveşte preţurile energiei, materiilor prime şi modificările legislative la nivel local şi european. Această nouă realitate ne-a împins din nou să acţionăm cu prudenţă şi să stăm în alertă pentru a reuşi să ne menţinem toate unităţile de producţie 100% funcţionale”, a declarat recent Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

Alro are o capitalizare de 1,88 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 54,2% de grupul rus Vimetco, în timp ce Pavăl Holding, deţinut de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii Dedeman, deţine 23,2% din capitalul social al companiei. Fondul Proprietatea (FP) are o participaţie de 10,2%.

Acţiunile ALR au crescut cu aproape 20% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 56,4 milioane de lei, conform datelor BVB.