Companiile au reluat recrutările în forţă în 2021, dar se confruntă din nou cu lipsa de candidaţi şi rata de retenţie scăzută

Autor: Ramona Cornea 21.11.2021

♦ Iuliana Leurent, Temps HR: „Durerea din recrutare din anul 2021, una care probabil va continua şi în anul viitor, vine din salarii, rata scăzută de acceptare a ofertelor de muncă, precum şi durata pe care o petrece un angajat în companie ♦ Rebeca Lavinia Toader, Stefanini: „În 2021, sunt mai multe oferte şi contraoferte decât înainte de pandemie“.

Companiile au reluat puternic recrutările anul acesta, dar se confruntă cu problemele de care se loveau şi înainte de pandemie:  lipsa de candidaţi şi rata de retenţie scăzută, precum şi o rată scăzută de acceptare a ofertelor de muncă.

„Durerea din recrutare din anul 2021, una care probabil va continua şi în anul viitor, vine din salarii, rata scăzută de acceptare a ofertelor de muncă, precum şi durata pe care o petrece un angajat în companie. În 2021, am văzut creşteri salariale şi de 30% - 40%. Vedem o creştere a aşteptărilor salariale, iar salariile cresc şi datorită competiţiei dintre angajatori“, a declarat Iulian Leurent, CEO al companiei Temps HR, în cadrul conferinţei „Dincolo de onboarding – de la recrutare, construirea de reţele, perfecţionare până la inovare, creativitate şi reţinere“, parte din evenimentul anual organizat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL).