Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Agroland Business System urmează să deruleze o majorare de capital. Horia Cardoş, CEO: Vrem să continuăm investiţiile în magazine noi MEGA. În circa doi ani, vânzările din aceste magazine vor însemna peste 50% din venituri

Autor: Eduard Ivanovici 19.11.2021

♦ Joi, 18 noiembrie, Agroland a deschis al cincisprezecelea magazin în format MEGA din România, în Balş.

Agroland Business System (AG), grup de retail, agricultură şi alimentaţie care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, va efectua în perioada următoare o majorare de capital prin care vor fi emise 4,71 de milioane de acţiuni noi, operaţiunea fiind aprobată recent de Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF).

„Cred că în următoarele zile vom avea un calendar atât în ceea ce priveşte drepturile de preferinţă, cât şi majorarea efectivă şi, ulterior, dacă rămân acţiuni nesubscrise, majorarea de capital prin cash. În primul rând, vrem să continuăm investiţiile în magazine noi pentru că, în aproximativ doi ani, vânzările din magazinele MEGA vor însemna peste 50% din veniturile noastre. După aceea vrem să ne continuăm investiţiile în platforma avicolă de la Mihăileşti, în special pe partea alimentară“, a spus Horia Cardoş, director general al Agroland Business System, în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 18 no­iembrie.

Joi, 18 noiembrie, Agroland a deschis al 15-lea magazin în format MEGA în oraşul Balş, judeţul Olt, fiind totodată cel de-al 11-lea magazin MEGA inaugurat în acest an. Investiţia s-a ridicat la 150.000 de euro, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă.