ZF 23 de ani. Cristian Hostiuc, directorul editorial ZF: Suntem la întâlnirea cu cititorii

Ziarul Financiar 18.11.2021

Acum un an, la finalul Galei ZF 2020, cu toţii am sperat că în 2021 vom scăpa de Covid şi ne vom relua vieţile şi activitatea înapoi, fără restricţii. Speranţa era că la Gala ZF 2021 vom putea fi din nou împreună într-un format fizic, cu invitaţii noştri în faţa noastră. Din păcate nu a fost să fie, aşa că bine aţi venit la Gala ZF 2021 în deja celebrul format hibrid, Zoom-ul fiind cel mai bun prieten al nostru.

Noi suntem aici, la întâlnirea cu voi, cititorii noştri, la întâlnirea anuală cu businessul din România.

Aşa cum este şi motto-ul Ziarului Financiar – Totul pentru business, totul este business.

Aş vrea să mulţumesc cititorilor noştri, partenerilor şi sponsorilor noştri, cei care au fost, sunt şi vor fi alături de noi în această călătorie incredibilă de a scrie despre businessul din România, de a scrie despre antreprenori, despre idei de afaceri, despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru, în businessul şi în economia României.

De asemenea, aş vrea să mulţumesc celor care prin ceea ce fac contribuie la ceea ce este Ziarul Financiar astăzi - ZF, cum îi spunem noi, echipei de la distribuţie, marketing, vânzări, publishing şi nu în ultimul rând echipei editoriale ZF pentru contribuţia la ceea ce este astăzi cel mai complex produs media din România.

Ziarul Financiar s-a născut în criza rusească din 1998 şi în cei 23 de ani a fost martorul a tot ceea ce s-a întâmplat în businessul din România, o creştere irepetabilă. Dar această creştere nu este împărţită uniform, nu toată lumea vede acest lucru; noi în Bucureşti, care are un PIB peste media Uniunea Europene, trăim într-o oază economică şi în mod cert nu ştim ce se petrece dincolo de acest gard.

De fapt, aceasta este şi tema Galei ZF 2021 – Cum putem trece de la creştere economică la dezvoltare economică.

Vom afla acest lucru de la unul dintre cei mai reputaţi economişti din Europa Centrală şi de Est, care a fost martorul evoluţiei acestor ţări după căderea comunismului, în 1989: ce a avut Polonia şi nu a avut România, şi de ce Ungaria, care nu are resurse, are companii mai puternice decât România.