Paul Cazacu, Uniqa Asigurări, despre planurile după ieşirea de pe RCA: Avem un focus mai mare pe zona de nonmotor, unde ne aşteptăm ca în perioada 2022-2026 să avem o creştere medie de 10% pe toate clasele de asigurări rămase în portofoliu

Autor: Mircea Nica 22.11.2021

„Cererea Uniqa către ASF privind renunţarea la RCA a fost depusă cu ceva timp în urmă, îşi urmează cursul firesc. Ni s-a solicitat un impact în business plan ca urmare a ieşirii din RCA. Se verifică impactul în indicatorii prudenţiali şi se analizează un plan de lichidare a portofoliului asumat“.

Uniqa Asigurări, companie specia­li­zată pe zona asigurărilor generale, par­­te a grupului internaţional aus­tri­ac cu acelaşi nume, estimează o creş­­tere medie de 10% la nivelul tuturor claselor nonmotor din porto­foliu, după ieşirea de pe segmentul RCA, pro­ces care este încă în faza de apro­bare la Autoritatea de Suprave­ghere Financiară (ASF), a spus Paul Cazacu, CEO al Uniqa Asigurări şi mem­bru al boardului Uniqa Asigu­rări de Viaţă.

„Noi am prezentat rezultatele întotdeauna cu şi fără RCA pentru a arăta concentrarea noastră la nivel strategic mai degrabă pe zona de nonmotor şi viaţă decât pe zona de motor, unde strategia noastră a fost de reducere a prezenţei tocmai ca ur­ma­re a volatilităţii şi im­pactului pe care îl avem în re­zultatele companiei. Din mo­mentul în care nu vom mai fi expuşi pe această vola­­tilitate, aşteptarea noas­tră este ca re­zultatele finan­cia­re să se îm­bunătăţeas­că gra­dual în anii viitori. Avem un focus mai mare pe zona de nonmotor, unde ne aşteptăm ca în pe­rioada 2022-2026 să avem o creş­tere medie de 10% la ni­velul tuturor clase­lor care fac parte din zona de nonmotor“, a explicat Paul Cazacu într-un interviu pentru ZF.