Acţiunile One United şi Transport Trade Services vor fi incluse în indicii FTSE Russell pentru Pieţe Emergente. România ajunge la şapte companii prezente în indicii furnizorului global

Autor: Eduard Ivanovici 20.11.2021

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) şi transportatorului de mărfuri Transport Trade Services (TTS) vor fi incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, FTSE Global All Cap, respectiv FTSE Global Micro Cap, conform unui anunţ al Bursei de Valori Bucureşti.

One şi TTS, prezente în indicele BET, vor intra în componenţa indicilor FTSE Russell începând cu data de 20 decembrie 2021. România îşi consolidează astfel ponderea în FTSE Russell, cu alte cinci companii prezente în toţi indicii furnizorului global: Nuclearelectrica, Banca Transilvania, OMV Petrom, Teraplast şi Bittnet.

TTS, care deţine cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, a debutat pe piaţa reglementată a BVB pe 14 iunie. Acţiunile societăţii s-au apreciat cu 7% în ultima lună, pe fondul unui rulaj de circa 23 de milioane de lei. Capitalizarea societăţii ajunge la 687 de milioane de lei.

Acţiunile ONE, cea mai mare companie imobiliară românească prezentă pe piaţa de capital, au intrat la tranzacţionare pe BVB pe 12 iulie şi au crescut în ultima lună cu 3%, la tranzacţii de aproximativ 22,6 milioane de lei. Compania afişează o valoare de piaţă de 2,9 miliarde de lei.

Promovarea României de către FTSE Russell, în 21 septembrie 2020, în rândul Pieţelor Emergente a deschis un univers investiţional mult mai larg pentru piaţa locală de capital şi, odată cu creşterea numărului de investitori, este mai mare şi cererea pentru activele listate la BVB.

Ieri, One United a anunţat încheierea unui acord de cumpărare de 65 de milioane de lei a pachetului minoritar de acţiuni al Bucur Obor, companie listată pe piaţa AeRO sub simbolul BUCU, cu o capitalizare de 291 de milioane de lei.