Staţiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pe fondul îngrijorărilor legate de COVID-19

Autor: Andreea Tobias 20.11.2021

Staţiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pentru sezonul de iarnă după închideri prelungite din cauza pandemiei COVID-19, deşi o creştere recentă a numărului de infecţii stârneşte îngrijorare cu privire la posibile noi restricţii.

Fabio Sacco, preşedintele consorţiului Skirama, care reuneşte mai multe staţiuni din regiunea Trentino-Alto Adige, a declarat că a aşteptat redeschiderea încă din luna martie a anului trecut, când Italia a impus carantina.

„Este un moment cu adevărat emoţionant", a declarat el pentru Reuters.

Europa este „măturată” de al patrulea val al pandemiei, care a forţat deja Austria, unul dintre vecinii Italiei, să anunţe un lockdown complet. Germania nu a exclus măsuri similare.

Italia a înregistrat, de asemenea, o creştere a numărului de cazuri zilnice în ultimele săptămâni, în special în unele zone nordice, unde se află multe pârtii de schi. Spitalizările sunt încă sub control.

„Există o oarecare incertitudine şi teamă din cauza înrăutăţirii situaţiei, dar staţiunile sunt pregătite să facă faţă diferitelor scenarii", a declarat Sacco.

Pentru a avea acces la teleschiuri este nevoie de certificatul verde care arată dacă o persoană a terminat ciclul de vaccinare, dacă a fost recent testată negativ sau dacă s-a vindecat de boală, dar şi de măşti de protecţie şi reguli de distanţare socială.