Proiect ZF/Vodafone. Femei în business. Ruxandra Raţă-Bucevschi, fondatoare, Twinkle Star: Am fost uneori privită cu neîncredere în business, dar nu pentru că sunt femeie, ci pentru că am început de foarte tânără

Autor: Ramona Cornea 21.11.2021

Ruxandra Raţă-Bucevschi, fondatoarea Twinkle Star, companie de cursuri de limba engleză şi german, afirmă că fost uneori privită cu neîncredere în business, dar nu pentru că este femeie, ci pentru că şi-a început cariera de foarte tânără.

”Poate am avut parte de anumite prejudecăţi. Mi s-a  întâmplat ca atât eu, cât şi alţi prieteni care au business–uri, care nu sunt femei, ci bărbaţi, să cerem oferte de preţ de la aceleaşi firme, iar eu să le primesc cu un preţ majorat.  Am încercat să găsesc şi eu o explicaţie, a fost probabil faptul că au presupus că nu pot înţelege anumite aspecte tehnice şi au încercat să profite de acest lucru.  Însă se ştie că în business se cer minimum trei oferte, deci s-a putut contracara acesta aspect. Am fost privită de multe ori cu neîncredere, însă nu pentru faptul că sunt femeie, ci pentru faptul că am început de foarte tânără o activitate regională în care erau implicate 30 de unităţi şcolare cu peste 200 de preşcolari şi eram eu undeva la 23 de ani care coordona toată activitatea. Când am aplicat pentru a fi examinator Cambridge, mi-a fost refuzat acest lucru pentru că aveam sub 25 de ani”, a declarat Ruxandra Raţă-Bucevschi în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone.

Ruxandra Raţă-Bucevschi este profesoară la bază şi şi-a construit reputaţia pregătind copiii de grădiniţă pentru examenele Cambridge. Astăzi, ea conduce Twinkle Star, o companie de cursuri de limba engleză şi germană cu afaceri de peste 800.000 de euro şi 32 de angajaţi.

Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.

Acesta este un extras din interviul acordat de Ruxandra Raţă-Bucevschi în emisiunea Femei în business. Urmăriţi interviul integral aici.