Lauru Bădiţă, country manager, Photon Energy: Pentru producătorii de energie, este o piaţă extraordinară. Anul viitor începem construcţia proiectelor solare

Autori: Mara Rolea , Roxana Petrescu 23.11.2021

Olandezii de la Photon Energy spun că anul viitor vor demara construcţiile la proiectele solare aflate în dezvoltare în România, apetitul investitorilor în regenerabile find crescut pe fondul preţurilor ridicate ale energiei, dar şi în contextul deficitului de producţie cu care se confruntă România. Portofoliul Photon Energy de proiecte poate fi evaluat la 130 mil. euro.

„România încă este într-o situaţie mai puţin favorabilă din cauza lipsei de capacităţi noi de producţie, iar in acest sens ne-am pregătit cu proiecte noi pe care anul viitor am putea să începem să le construim“, a declarat Lauru Bădiţă, country manager, Photon Energy, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

La finalul primelor nouă luni din 2021, Photon Energy avea în diferite stadii de dezvoltare un portofoliu de proiecte de circa 218 MW. Nivelul este aproape dublu faţă de capacitatea de 117 MW de la începutul anului şi oglindeşte efevescenţa din sectorul energiei verzi prin care trece România.