Un salariu pe zi. Un programator PHP câştigă, în medie, 6.000 de lei net pe lună. Bogdan Badea, eJobs: În funcţie de senioritate, un programator PHP poate depăşi şi 12.000 de lei pe lună

Autor: Ramona Cornea 23.11.2021

♦ Bogdan Badea, eJobs: „O persoană cu experienţă în spate poate câştiga mai mult, având în vedere că, în continuare, în România există un deficit acut de candidaţi în acest domeniu. Totodată, contează angajatorul pentru care lucrează, dar şi localitatea“.

Un angajat pe poziţia de programator PHP are un salariu care ajunge, în medie, la 6.000 de lei net pe lună, după cum arată datele extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.

„Acest limbaj de programare se numără printre cele mai comune din industria IT. Cu toate acestea, o persoană cu experienţă în spate poate câştiga mai mult, având în vedere că, în continuare, în România există un deficit acut de candidaţi în acest domeniu. Totodată, contează angajatorul pentru care lucrează, dar şi localitatea. În funcţie de senioritate, un programator PHP poate depăşi şi 12.000 de lei pe lună“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.