Rezident, o companie care închiriază apartamente în regim hotelier, estimează venituri cu 23% mai mari faţă de 2020

Autor: Miruna Diaconu 24.11.2021

♦ Compania deţine în prezent 39 de apartamente în Bucureşti, Eforie Nord şi Predeal pe care le închiriază în regim hotelier, dar există şi serviciul de închiriere pe termen lung.

Rezident, o companie care închi­ria­ză apartamente în regim hotelier, esti­mează venituri cu 23% mai mari faţă de 2020, când cifra de afa­ceri a fost de circa 4 mil. lei.

Compania de­ţine apar­tamente în Bucu­reşti, Eforie Nord şi Predeal, iar gradul de ocu­pare pentru sezonul din această vară a fost în medie de 60%.

În vara acestui an, re­­prezentanţii compa­niei spun că au observat faptul că trendul început anul trecut privind re­zer­vările last-minute nu s-a mai resimţit atât de tare şi în 2021, când ce­re­rea de închiriere a apărut cu o lună înainte de momentul sejurului. Pentru Rezident, sezo­nul a început în 27 apri­lie şi s-a terminat pe 4 octombrie, cu un grad de ocupare de 60% per total, însă lunile cele mai pline au fost iulie, cu 95% grad de ocupare, şi august, 97%. Turiştii au stat, în medie, 3,8 zile, tari­ful mediu pentru o noapte de ca­za­re fiind de 531 de lei, mai mare decât în 2020, când preţul a fost de 504 lei/noapte.