România a importat din Italia produse agroalimentare de 228 mil. euro în S1, plus 21%. „Bucătăria italiană este una de care se simt foarte aproape consumatorii români“

Autor: Florentina Niţu 23.11.2021

România a importat din Italia produse agroalimentare în va­loare de 228 mil. euro, în primul semestru al acestui an, în creş­tere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele mai multe produse intrate în ţară au fost fructele şi legu­me­le, cărnurile, dulciurile, ceaiul, cafeaua şi uleiul, a spus Micaela Soldini, director al Agenţiei Italiene pentru Comerţ Ex­terior Biroul Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă privind deschiderea celei de-a şasea ediţii a Săptămânii Bucă­tăriei Italiene în Lume.

„În primele şase luni ale anului 2021, exporturile italieneşti de produse agroalimentare către întreaga lume au crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Exporturile de vin au crescut cu 15,7% şi valorează peste 3,3 miliarde de euro.“