ZF Investiţi în România! Iulia Popa, Campeador: Mizăm tot mai mult pe reabilitarea clădirilor vechi pentru a le transforma în proiecte moderne

Autor: Bogdan Alecu 06.12.2021

Campeador, constructorul şi dez­voltatorul din Bistriţa, controlat de familia Larionesi, are în plan noi in­vestiţii în achiziţia şi modernizarea de clădiri istorice, în condiţiile în care acestea sunt am­pla­sate în zone centrale, unde nu mai sunt sau mai sunt foarte puţine terenuri libere.

„La Bucureşti noi am cumpărat fosta fabrică de ciocolată şi am început să construim cele 95 de apartamente. Un proiect cu aparta­men­te de 2 şi 3 camere. Înce­pem să investim şi în reabilitarea clădirilor vechi. Aici am cumpărat fosta fabrică şi o vom transforma într-o clădire modernă, cu faţadă parţial ventilată. La intrare vom avea o vilă de 1.000 mp în care păstrăm arhi­tectura veche şi pe care o readucem la viaţă. Acolo a început fabrica de ciocolată producţia. La fabrică vom folosi structura şi modernizăm clă­di­rile deja existente. La Cluj am re­abilitat o altă clădire pe care am pre­dat-o acum câteva luni, vizavi de Expo Transilvania, o zonă care va fi moder­ni­zată în curând de Pri­măria Cluj. Noi am cum­părat această clă­dire veche şi pe care am transfor­mat-o în apar­tamente de închi­riat în regim hotelier iar la parter sunt birourile noas­tre“, a spus Iulia Popa, director co­mercial, Campeador.

Grupul Campeador a livrat pe pia­ţa locală şi în cadrul unui proiect de case din Austria un total de 1.500 de unităţi locative, cele mai multe în Cluj şi Timişoara.

„Ne-am axat în principal pe Cluj şi Timişoara, iar acum ne-am extins şi la Bucureşti şi în curând vom demara şi la Bistriţa un proiect de 122 de apartamente. Până acum am livrat atât în România cât şi în Austria circa 1.500 de apartamente. Pe lângă proiectele rezidenţiale am avut şi hale industriale, ne-am implicat şi în expansiune şi dezvoltare de magazine Penny. La Viena proiectul a constat în construcţia de case, am fost constructor, am investit şi în terenuri şi am livrat un proiect de case“, a spus Iulia Popa.

În prezent cele mai multe proiecte sunt în derulare la Timişoara, unde compania construieşte şi cel mai mare proiect al său, compus din opt blocuri.

„Cele mai importante proiecte ale noastre au fost la Cluj iar mai nou ne-am extins în Timişoara cu proiectul Campeador Residence, anul acesta am finalizat cel de-al doilea proiect, Campeador Luxury Apartments iar acum cea mai amplă construcţie este Campeador City tot în Timişoara, cu opt blocuri de şapte etaje plus o clădire de birouri, spaţii comerciale şi grădiniţă. La Timişoara City primele trei blocuri sunt vândute în proporţie de 80%, vindem 4-5 apartamente pe săptămână. Blocurile vor fi livrate anul viitor. La Campeador City faţă de primul proiect vindem apartamentele la un nivel semifinisat pentru a ne adresa unui public cu buget mai mic dar şi investitori. Astfel preţul este de 1.250 de euro/mp în timp ce la cheie am vândut cu 1.450-1.500 de euro/mp în Timişoara. Majoritatea se încadrează în TVA-ul de 5%“, a spus Iulia Popa.

Tot anul viitor în iunie vom livra şi proiectul din Bucureşti, construit în locul fostei fabrici de ciocolată Kandia.

„La Bucureşti pe Şos. Viilor dezvoltăm un proiect de 95 de apartamente care va fi livrat pe piaţă în 2022,  iar în ianuarie-februarie vom demara şi la Bistriţa, un proiect de 122 de apartamente. La Cluj, aproape de Iulius Mall, încă suntem în lucru cu documentaţia pentru autorizaţia de construire, un proiect de 16.500 mp“, a explicat directorul comercial.