Videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022. Costin Tudor, Undelucrăm.ro: Angajaţii nu îşi doresc doar salarii mari, ei pun pe primul loc şi un tip de beneficii care le-ar putea asigura un confort

Autor: Ramona Cornea 23.11.2021

Angajaţii nu îşi doresc doar salarii mari, ei pun pe primul loc şi un tip de beneficii care le-ar putea asigura un confort în această perioadă, afirmă Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucrăm.ro.

”Angajaţii nu îşi doresc doar salarii mari, ei nu pleacă în afară sau la alt angajator din cauza salariilor. Mai ales în momentul de faţă, angajaţii pun pe primele locuri mai ales când e vorba de aşteptări şi alt tip de beneficii care le-ar putea asigura un confort, vorbim aici şi despre anumite beneficii care le-ar putea asigura un confort emoţional”, a declarat Costin Tudor în cadrul videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022.

Ce a mai declarat Costin Tudor în cadrul videoconferinţei:

·        În ceea ce priveşte salariile, observăm din ce în ce mai mult angajatori care generează business nou, generează acum şi vor genera şi în 2022. Vorbim aici despre companii din IT, despre companii din servicii care preiau externalizarea unor proiecte, de retail, unde forţa de muncă este din ce în ce mai căutată. Ei când bugetează salariile o fac pe două direcţii, una este de a aduce oameni noi care să satisfacă aceste noi proiecte, respectiv să menţină personalul actual.

·        De partea cealaltă, cea a personalului, oamenii nu se mai uită atât de mult doar la salariu. Este un context în care sănătatea emoţională este foarte importantă, iar punând salariul la nivelul celorlalte beneficii putem vorbi despre aşteptările reale, realiste, ale angajaţilor.

·        În 2021 au fost foarte multe recenzii din partea angajaţilor, a candidaţilor.

·        Procentul de creştere salarială de 40% este unul foarte mare. Măririle salariale sau contraoferte din partea angajatorilor sunt măriri de oportunitate, sunt proiecte noi, sunt multe companii care generează business nou şi ele trebuie să atragă cât mai repede personal. Pe termen mediu şi lung, un angajat care primeşte o astfel de creştere salarială nu va fi loial companiei respective doar pentru că salariul este foarte mare.  

·        Raportându-ne la anul anterior, nu mai este aceeaşi putere de cumpărare, de satisfacere a unor nevoi, dar speranţa angajaţilor este că la adaptările de anul viitor rata inflaţiei va fi luată în calcul. Nu doar rata inflaţiei trebuie acoperită pentru că altfel va fi o mărire salarială strict economică, nu neapărat motivantă.

·        Subiectele care generează dezbaterile cele mai mari pe Undelucrăm.ro sunt destul de multe. Cea despre salarii este una destul de aprinsă, salariile sunt încă un subiect tabu, transparentizarea acestora este un subiect tabu. Vorbim despre discuţii complexe, despre oportunităţi de carieră, oamenii se interesează despre cum este managementul în companii, ce oportunităţi reale de carieră sunt acolo, ce beneficii.

·        Întoarcerea birou este un subiect foarte aprins pe Undelucrăm.ro şi nu numai. Sunt angajaţi care vor să se întoarcă neapărat şi nu au posibilitatea pentru că angajatorii nu şi-au redeschis birourile, sunt angajaţi care preferă să lucreze hibrid şi sunt angajaţi care nu vor să se mai întoarcă. Ce pot să spun este că acest mod de lucru hibrid a funcţionat.