ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Daw Benţa: Republica Moldova, o nouă destinaţie pentru producţie

Autor: Florentina Niţu 23.11.2021

Remus Aurel Benţa, proprietarul producătorului de materiale de construcţii Daw Benţa din Târgu-Mureş, cu afaceri de 29 mil. euro în 2020:

„Daw Benţa este prezentă pe piaţa românească din 2001. Compania este un joint venture înfiinţat prin asocierea antreprenorului Remus Aurel Benţa cu grupul german DAW SE, unul din cei mai mari producători europeni de materiale de finisaj, prezenţi cu unităţi de producţie şi reprezentanţe comerciale în toată Europa.

De peste 15 ani, Daw Benţa are propriile reprezentanţe comerciale în Bulgaria şi Republica Moldova, unde a dezvoltat o reţea de parteneri, comercianţi şi constructori şi a adus un mod nou de prezentare a materialelor de construcţii. Evaluăm oportunitatea unei investiţii într-o unitate de producţie şi un depozit logistic în Republica Moldova, unde recent am aniversat 15 ani de activitate.

Prezenţa de peste 20 de ani în piaţa materialelor de finisaj în construcţii aduce cu sine o experienţă relevantă şi semnificativă în a intui nevoile pieţei, ale consumatorilor şi de a veni în întâmpinarea lor. Extinderea în Bulgaria şi Republica Moldova a fost o oportunitate extraordinară, am apreciat bunul gust al oamenilor şi suntem încântaţi că am putut consolida acolo echipe proprii.”