ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Bucureştiul e noul hub logistic regional

Autor: Bogdan Alecu 24.11.2021

Ana Dumitrache, Country Head, CTP România, cel mai mare dezvoltator şi proprietar de centre logistice de pe piaţa locală:

„Extinderea businessului este o mutare câştigătoare şi, în acelaşi timp, o prioritate pentru CTP România. Principalele motive sunt flexibilitatea şi posibilitatea de a le oferi clienţilor noştri absolut tot ce au nevoie: spaţii industriale şi logistice atunci când le trebuie, cum le trebuie, cu atenţie la angajaţii lor, la clienţii lor şi la furnizorii pe care îi au. 

De la intrarea pe piaţă locală, în anul 2015, am crescut într-un ritm accelerat, susţinut de dezvoltarea pieţei de spaţîi industrial şi logistice, precum şi de dezvoltarea sectorului e-commerce. Ne-am extins în special prin dezvoltarea de proiecte, dar şi prin achiziţii de proiecte existente, care dispun, de cele mai multe ori, de teren pentru noi dezvoltări. Logistica este un business de volum, chiriaşii noştri livrează din parcurile CTP produse în toate zonele României, precum şi în multe alte ţări, inclusiv Turcia sau chiar Dubai, iar timpul de livrare este un factor cheie.

Pe lângă extinderea la nivel geografic, avem în lucru şi extinderea cu noi divizii de business, respectiv noi tipuri de proprietăţi, această fiind una dintre priorităţile CTP România pentru 2022.

Dezvoltarea Europei Centrale şi de Est poate avea ca unul dintre motoare piaţă spaţiilor industriale şi logistice din România, dacă ne gândim la poziţia strategică de care ţară noastră beneficiază, cu acces la Marea Neagră şi la Dunăre. Aşa cum, de exemplu, Viena a devenit un centru financiar pentru Europa Centrală şi de Est, prin prezenţa marilor grupuri bancare şi de asigurări, oferind un efect de reţea pentru întreagă industrie a serviciilor financiare, Bucureşti se conturează ca un hub logistic regional.”