ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Lupta pentru a păstra medicii în ţară

Autor: Georgiana Mihalache 24.11.2021

Wargha Enayati a pus bazele reţelei private Regina Maria în urmă cu mai bine de 25 de ani, iar în 2021 a deschis Enayati Medical Center, unul dintre cele mai mari proiecte greenfield în piaţa medicală privată, după o investiţie de 60 mil. euro.

„Oraşul Medical (Enayati Medical City – n.red.) are integrată infrastructura astfel încât orice pacient, fie el vârstnic sau care are o boală cronică sau oncologică, sau are nevoie de îngrijiri paliative sau doar recuperare şi diagnostice corecte, are la dispoziţie absolut totul la un loc, economisind timp şi bani. Deocamdată nu iau în calcul extinderea în afara ţării, este însă un produs ce poate fi replicabil în România, la orice scală, unde chiar e nevoie. Am avut deja solicitări din anumite zone ale ţării pentru construcţia unor facilităţi medicale similare. Însă, acum mă concentrez ca Oraşul Medical din nordul Capitalei să îşi demonstreze întreaga capabilitate în beneficiul pacienţilor.

Sloganul nostru este chiar: Nu trebuie să mai pleci din ţară pentru servicii medicale de elită! Acesta este obiectivul nostru, ca românii să vină la Enayati Medical City şi să nu mai plece din ţară la Viena sau în Turcia. Găsesc aici tot ce au nevoie şi peste. Avem deja rezidenţi, avem pacienţi, avem cereri multe din diaspora pentru ei sau pentru părinţii rămaşi în ţară!

Toata cariera mea de investitor în sistemul medical am luptat să ţin medicii români aici sau să aduc medici profesionişti din afară, tocmai pentru a oferi pacienţilor întreaga grijă medicală de care au nevoie. Avem medici care au ales să nu plece, ci să rămână, avem personal medical repatriat care s-a întors special pentru a lucra la noi.”