Videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022. Elena Branche, DRUID: Tot mai multe companii folosesc asistenţi virtuali pentru a automatiza, a optimiza costurile şi a reduce timpul de procesare al unei aplicaţii online

Autor: Ramona Cornea 23.11.2021

​Tot mai multe companii folosesc asistenţi virtuali pentru a automatiza, a optimiza costurile şi a reduce timpul de procesare al unei aplicaţii online, afirmă Elena Branche, product owner, DRUID

” DRUID se ocupă în principal cu automatizarea proceselor, atât din zona de resurse umane – aici vorbim de procese care au în centrul atenţiei angajatul, acele procese clasice de generare a unei adeverinţe de înscriere a copilului la grădiniţă sau înregistrarea unei cereri de concediu, dar şi în procesele de recrutare. Tot mai multe companii folosesc asistenţi virtuali pentru a automatiza, a optimiza costurile şi a reduce timpul de procesare al unei aplicaţii online. (...) Poţi acorda creşteri salariale folosind un asistent virtual DRUID”, a declarat Elena Branche în cadrul videoconferinţei ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022.

Ce a mai declarat Elena Branche în cadrul videoconferinţei:

·        Chiar la începutul pandemiei, în zona de recrutare am avut o cerinţă din partea unuia dintre cei mai mari retaileri din zona europeană pentru a-şi automatiza procesul de recrutare. În principal, problema cu care se confrunta acest angajator era că erau foarte mulţi candidaţi care aplicau pentru poziţii şi nu exista destul personal care să se ocupe de procesarea aplicaţiilor. De cele mai multe ori această situaţie era preluată de managerii din magazin, iar contextul pandemic nu a făcut decât să pună şi mai multă presiune pe ei. De aceea, compania a implementat un asistent virtual pe site-ul lor de cariere, care a redus cu circa 30% timpul pe care managerii de magazin îl ocupau în acţiunile de recrutare. Mai mult, pentru candidaţii a oferit un acces rapid la joburile din companie.

·        În principal, departamentele de resurse umane vor să le dea angajaţilor timpul necesar pentru a nu se mai ocupa de acţiunile administrative, ci de cele care au o valoare adăugată în businessul lor.