Florea Grup investeşte 10 mil. euro în cea de-a patra fabrică de pavaje, la Roman

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.11.2021

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup din Alba a început construcţia la cea de-a patra fabrică de prefabricate din beton Petra Pavaje, care se va afla în judeţul Neamţ, al Roman. Lucrările au debutat în această toamnă, iar investiţia totală depăşeşte 10 milioane de euro. Inaugurarea fabricii este programată pentru prima jumătate a anului 2022.

Împreună cu primele trei fabrici similare, inaugurate la Alba Iulia, Ploieşti şi Arad în 2017, 2020 şi 2021, Petra Pavaje reprezintă o investiţie de peste 40 de milioane de euro. Funcţionând la capacitate maximă, fabrica de la Roman va putea produce 6.000 mp/ zi şi va asigura 80 de locuri de muncă.

Platforma industrială Florea Grup Roman va avea o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi. Portofoliul de produse cuprinde dale şi pavele, borduri, rigole, elemente de canalizare şi alte elemente din beton vibropresat. Platforma industrială va fi alimentată de un parc fotovoltaic propriu cu o capacitate anuală de 469 MW/h şi va cuprinde şi o staţie de încărcare a vehiculelor electrice, împreună cu o grădină expoziţională.