Cât e de fapt fluctuaţia de personal în comerţ. Retailerul de echipamente sportive Intersport a schimbat 43% din angajaţi în 2020. Pandemia a redus numărul oamenilor care pleacă. Grupul avea la finalul anului trecut 34 de magazine Intersport şi 458 de salariaţi pe plan local

Autor: Cristina Roşca 25.11.2021

Aproape 200 dintre cei 458 de salariaţi ai Intersport România, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de echipamente sportive, au plecat din companie în 2020, primul an de pandemie. Astfel, fluctuaţia de personal a fost de 42,8%, similară celei din 2018, dar în scădere faţă de ultimul an de dinainte de pandemie, considerat unul foarte dificil pentru piaţa muncii dat fiind că toate companiile, indiferent de industrie, găseau greu oameni.

În plus, comerţul - indiferent de tipul său, alimentar, de modă, cosmetice sau electro-IT - este cunoscut ca domeniul cu cea mai mare fluctuaţie de personal din economie. Mulţi jucători se feresc să ofere cifre, dar datele din piaţă arătau că, în medie, unu din doi oameni îşi părăseşte angajatorul pe parcursul unui an fie pentru a merge la concurenţă, fie în alt domeniu, fie peste hotare.

Informaţiile sunt acum confirmate de cifrele oficiale ale Intersport.