Mithras Build, o firmă de construcţii din Roman care lucrează pentru Dedeman şi Umbrărescu, vrea să se extindă peste graniţe

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.11.2021

„Vizăm Ungaria şi Republica Moldova în prima fază, dar şi Serbia şi Bulgaria sunt foarte atractive.“

Mithras Build, o firmă de construcţii din Roman deţinută de patru asociaţi, intenţionează să se extindă pe pieţele externe şi are în vizor ţările din jurul României. Compania are un istoric de un deceniu pe piaţa construcţiilor.

„Mithras Build activează în do­­meniul construcţiilor şi a fost cre­­ată în 2010 de patru asociaţi. Dezvolta­rea companiei s-a bazat pe execuţia de lucrări in­gi­­nereşti de înaltă specializare, bazate pe dezvoltarea de noi tehnologii, precum reciclare la rece, stabilizarea şi con­so­li­darea solurilor şi reciclarea materialelor de cons­trucţii în vederea refolosirii lor. Ulterior, dezvoltarea s-a în­drep­tat spre construcţia de proiecte industriale“, spune Dan Pricopie, directorul executiv al companiei şi unul dintre acţionari.

Businessul este deţinut de Leonard Martinas, Iosif Martisca, Mirel Iamandii şi Dan Pricope, fiecare cu pache­te egale de acţiuni. Unii dintre cei mai importanţi be­ne­ficiari ai Mithras Build sunt companiile Dedeman (deţinută de Dragoş şi Adrian Pavăl), UMB Grup (Dorin Umbrărescu) şi NESS Proiect Europe (Mihai Florian Vaida).