Lanţul Tucano Coffee vrea să deschidă 10 noi cafenele anul viitor. „Oraşele mici din România au potenţial mare, iar formatele mici de cafenele pot migra în spaţiile rezidenţiale.“

Autor: Miruna Diaconu 25.11.2021

Lanţul de cafenele Tucano Coffee are în plan ca anul viitor să mai des­chi­dă între 6 şi 10 cafenele pe plan lo­cal atât proprii, cât şi în sistem de franciză. Businessul a avut anul trecut afaceri de 2 mil. euro pe plan local, iar pen­tru anul acesta esti­mea­ză o creştere între 15% şi 20%.

„Mai există loc de dez­vol­tare pe piaţă. Oraşele mici din România au poten­ţial mare, plus formatele mici care pot migra în spaţiile re­zidenţiale, mai ales în mixul care ne mişcăm noi acum, nu doar cafea, dar şi alte produse. Vrem să ne extindem în Bucureşti, dar şi în oraşele cu mai puţin de 100.000 de locuitori“, spune Ruslan Cojocaru, proprietarul Tucano Coffee.

Anul 2021 a fost mai bun decât 2020, însă cel de-al patrulea val al pandemiei şi introducerea noilor restricţii au avut un impact direct asupra businessului cu cafea.