Videoconferinţa Deloitte - ZF „Future of work”. Elke Meier, Vicepreşedinte Executiv Financiar, Membru al Comitetului Executiv, BCR: Am acceptat că activăm în o lume hibrid. Avem nevoie de diferite tipuri de lideri, unii care să conducă echipele care lucrează în regim hibrid, unii pentru cei care vor să lucreze doar remote

Autor: Ramona Cornea 25.11.2021

Elke Meier, vicepreşedinte executiv financiar şi membru al Comitetului Executiv în cadrul BCR, afirmă că lumea muncii este acum una hibridă, iar companiile au nevoie de diferite tipuri de lideri pentru modurile diferite în care lucrează echipele.

”Am acceptat că activăm în o lume hibrid şi am implementat reguli pentru anumite departamente care să decidă câte zile să lucreze oamenii de la birou. Noi avem un număr mare de oameni care lucrează în sucursale şi care trebuie să lucreze din sedii, ei nu pot lucra în regim remote. Pentru ei avem un sistem în care au cel puţin o zi pe lună în care pot lucra de acasă, pot studia şi învăţa regulamente noi. (...)Avem nevoie de diferite tipuri de lideri, unii care să conducă echipele care lucrează în regim hibrid, unii care să conducă echipele care vor să lucreze doar remote şi am realizat un întreg program pentru acest lucru în BCR, program care se numeşte Smart Work”, a declarat Elke Meier în cadrul videoconferinţei Deloitte - ZF  „Future of work”.

Ce a mai declarat Elke Meier în cadrul videoconferinţei:

·        Vedem competiţia pentru talente ca pe unul dintre cele mai importante lucruri, există o schimbare de aptitudini de care avem nevoie în sectorul bancar. Sunt în continuare cele clasice, de consiliere, dar căutăm şi abilităţi în tehnologie, în date inteligente, precum şi abilităţi cognitive.

·        Perfecţionarea angajaţilor este un subiect foarte important, iar aici avem nevoie de aptitudini legate de tehnologie, date inteligente, precum şi abilităţile cognitive. Acolo avem programe şi vom continua să lucrăm la aceste aspecte.

·        Cele mai mari costuri din bugetele noastre pentru anii următori sunt cele cu personalul, alături de cele pentru IT. Trebuie să facem loc pentru aceste lucruri pentru că altfel industria bancară nu va supravieţui. Avem nevoie de aceste talente, sunt cele mai mari costuri, recunosc. Trebuie să găsim modalităţi de a reduce aceste costuri, să ne uităm la toate procesele, dar cel mai important lucru acum este să atragem şi să reţinem talentele.

·        ESG este un subiect foarte important, noi am emis primele obligaţiuni verzi, am creat un produs ”verde” în ceea ce priveşte creditele imobiliare, avem noi standarde ESG pentru creditele corporative, am continuat cu transformarea digitală.

·        Interacţiunea fizică dintre oameni este necesară uneori, este necesară pentru a atrage clienţi noi, pentru a fi alături de ei. Conversaţiile de la distanţă sunt plăcute, dar uneori clienţii vor să vadă fizic persoana. Trebuie să mai lucrăm la acest lucru.

·        Ceea ce ne ajută este automatizarea.

·        Este un întreg proces de învăţare. Colegii noştri trebuie să se adapteze la decizii pe care le luăm de o zi pe alta, din cauza situaţiei cu care ne confruntăm.