Probleme pentru Alibaba: Preţul ţintă al acţiunilor gigantului din e-commerce scade pentru a optsprezecea săptămână consecutivă. Declin de 50% în 2021

Autor: Eduard Ivanovici 25.11.2021

Media de preţ oferită de Wall Street gigantului chinez din e-commerce Alibaba scade pentru a optsprezecea săptămână la rând după ce un grup de firme şi-au redus aşteptările privind evoluţia acţiunilor, pe fondul unor temeri legate de competiţie şi autorităţile de reglementare, transmite Bloomberg.

Cel puţin patru analişti de pe Wall Street au redus săptămâna aceasta preţul ţintă al acţiunilor Alibaba. De exemplu, Shyam Patil, analist al Susquehanna International Group, a citat în acest sens ritmul creşterii economice din China şi cadrul normativ al ţării.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, argumentează că ultimele investiţii şi iniţiative vor cântări greu asupra marjelor pe termen scurt, în timp ce firma de cercetare Argus Research a oferit o perspectivă mai conservatoare, actualizând rating-ul de la „buy” la „hold”.

Cu un declin de 50% în 2021, acţiunile Alibaba suferă a optsprezecea scădere consecutivă a target-ului de preţ, cea mai slabă performanţă de acest fel din istoria companiei cu sediul în Hangzhou.

Evoluţia vine în contextul în care Alibaba a publicat o serie dezamăgitoare de rezultate trimestriale şi a redus estimările pentru privind veniturile din actualul exerciţiu financiar, care se încheie în martie 2022. Declinul a devenit tot mai pronunţat în vară, când autorităţile de reglementare din China au lansat o serie de represalii asupra marilor grupuri tech din ţară.

În ciuda presiunilor de moment, majoritatea analiştilor intervievaţi de Bloomberg prezintă o perspectivă favorabilă vis-a-vis de acţiunile Alibaba. Astăzi, acţiunile gigantului au crescut cu 2,7 la 13:10 (ora României).

Conform unui clasament realizat de platforma digitală de trading eToro, Alibaba a fost una dintre cele mai tranzacţionate acţiuni de către investitorii români în T3/2021.