Primul calcul care arată cum se pot eficientiza cheltuielile cu angajaţii: Un angajator poate acorda beneficii de aproape 2.400 de lei net pe lună fiecărui angajat cu o taxare de doar 7%. „Activităţile culturale (accesate prin intermediul cardurilor culturale), cel mai nou beneficiu deductibil din piaţă, au urcat direct în top 10 în preferinţele angajaţilor.“

Autor: Adelina Mihai 26.11.2021

Tichetele de masă, tiche­tele cadou, serviciile medicale private, contri­buţia la Pilonul 3 de pensii sau decontarea transportului sunt doar o parte dintre beneficiile pentru angajaţi care au o taxare foarte redusă, arată calculele furnizate de emitentul de tichete valorice Edenred.

„Pentru a suplimenta veniturile nete ale angajaţilor, tot mai multe companii care acordă beneficii fixe diversifică  opţiunile care oferă o fiscalitate semnificativ redusă. Alături de cardul de tichete de masă (cel mai frecvent beneficiu acordat de către companii), cardul cultural şi cardul de vacanţă sunt instrumente pe care mediul privat le introduce tot mai mult în pachetul standard. Până anul trecut, voucherele de vacanţă aveau o pondere mică în oferta de beneficii fixe acordate de companiile din mediul privat. Acest lucru s-a schimbat in 2021, iar comportamentul angajaţilor care îşi pot alege singuri beneficiile indică un apetit crescut pentru această soluţie“, a spus Codruţ Nicolau, directorul general al emitentului de tichete valorice Edenred.