Orange Business Services: Industria de retail a fost cea mai expusă atacurilor cibernetice. În ceea ce priveşte oraşele cele mai afectate de atacuri cibernetice în ultimele 12 luni, Bucureştiul ocupă primul loc

Autor: Ioana Nita 26.11.2021

În ceea ce priveşte oraşele cele mai afectate de atacuri cibernetice în ultimele 12 luni, Bucureştiul ocupă primul loc, cu o medie lunară de 600.000 incidente detectate şi prevenite, urmând apoi Iaşi şi Timişoara cu 400.000, respectiv 370.000.

Digitalizarea într-un ritm alert dictată de pandemie a dus la creşterea numărului de provocări cu care se confruntă în prezent companiile în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, în condiţiile în care în ultimul an multe organizaţii au migrat spre moduri de lucru hibrid sau remote şi şi-au transformat modelul operaţional.

Principalele ameninţări cibernetice cu care se confruntă companiile sunt atacurile de tip ransomeware, iar industria care a fost cea mai expusă în ultimul an a fost cea a comerţului electronic, potrivit raportului Business Internet Security 2021, realizat de Orange Business Services. Aflat la cea de-a patra ediţie, raportul Business Internet Security 2021 oferă informaţii cu privire la principalele ameninţări, riscuri şi predicţii de securitate cibernetică identificate la nivel local de către experţii Orange Business Services.