(P) Photon Energy Group plasează cu succes prima obligaţiune verde cu suma totală de 50 de milioane de euro

Autor: Publicitate 26.11.2021

 

 

Amsterdam – 23 noiembrie 2021 – Photon Energy NV (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group”, „Compania” sau „Emitentul”) a anunţat că şi-a plasat cu succes obligaţiunile sale de 6,50% Green EUR 2021/ 2027 (ISIN: DE000A3KWKY4) în valoare maximă de 50 milioane EUR. Emisiunea de obligaţiuni a fost întâmpinată de o cerere puternică din partea deţinătorilor de obligaţiuni existenţi ai Societăţii, care au subscris 21,281 milioane Euro în schimbul care a fost oferit pentru Obligaţiunea EUR existentă 2017/2022, reducând suma restantă a acestei obligaţiuni la 23,719 milioane Euro. Noua obligaţiune verde a atras, de asemenea, numeroşi noi investitori privaţi şi instituţionali în toată Europa, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare („BERD”).

„Suntem foarte mulţumiţi de interesul copleşitor pentru prima noastră emisiune de obligaţiuni verzi, care a avut ca rezultat un registru de ordine solid şi o suprasubscriere sănătoasă. Încrederea în modelul nostru de afaceri şi în oferta noastră de obligaţiuni s-a reflectat în rata de schimb ridicată a investitorilor noştri existenţi, precum şi în interesul puternic din partea noilor investitori privaţi şi instituţionali, cum ar fi BERD, cu accent declarat pe investiţiile sustenabile în Europa Centrală şi de Est,” a declarat Clemens Wohlmuth, CFO Photon Energy Group.

Obligaţiunea verde – cu o valoare nominală de 50 milioane Euro, cu scadenţă în 2027 şi dobândă de 6,50% p.a., plătită trimestrial – a fost confirmată de imug | rating în ceea ce priveşte a doua opinie despre sustenabilitatea sa şi este programată să fie tranzacţionată pe Piaţa Deschisă a Bursei de Valori din Frankfurt începând cu 23 noiembrie 2021.

Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG, Frankfurt am Main, a acţionat în calitate de coordonator global unic şi director de contabilitate al plasamentului de obligaţiuni. Firma multinaţională de avocatură Pinsent Masons a acţionat ca consilier juridic al tranzacţiei.

Compania intenţionează să utilizeze veniturile nete din plasarea obligaţiunilor verzi pentru a finanţa sau refinanţa, parţial sau integral, active eligibile noi şi/sau existente, precum şi instrumente financiare care au fost utilizate pentru finanţarea unor astfel de proiecte sau active, în conformitate cu Cadrul Green Finance al companiei, permiţând Photon Energy Group să aducă o contribuţie semnificativă la un viitor prietenos cu mediul.

Aflati mai mutle despre Photon Energy Group’s Green EUR Bond 2021/2027 aici.    

Despre Photon Energy Group – photonenergy.com

Photon Energy Group furnizează soluţii de energie solară şi epurarea apei în întreaga lume. Serviciile sale pentru proiectele de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; încă de la înfiinţarea sa în 2008, Photon Energy a construit şi pus în funcţiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 110 MWp şi are în portofoliul propriu centrale electrice cu o capacitate combinată de 89,3 MWp. În prezent, dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 890 MWp în Australia, Ungaria, Polonia şi România şi oferă servicii de operare şi întreţinere pentru peste 330 MWp la nivel mondial. A doua linie de activitate a grupului, Photon Water, oferă soluţii de epurare a apei, inclusiv servicii de tratare şi remediere, precum şi dezvoltarea şi gestionarea puţurilor şi a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding care deţine Photon Energy Group, este listată la Bursele de Valori din Varşovia, Praga şi Frankfurt. Compania are sediul în Amsterdam, cu birouri în Australia şi în toată Europa.

Declaraţii de renunţare

Această publicaţie este o reclamă.

Această comunicare nu constituie nici o ofertă de vânzare, nici o solicitare de cumpărare de valori mobiliare. Oferta publică (în Germania, Austria şi Luxemburg) se va face exclusiv prin intermediul şi pe baza unui prospect de valori mobiliare care urmează să fie publicat. O decizie de investiţie cu privire la valorile mobiliare oferite public de Photon Energy N.V. ar trebui să se facă numai pe baza prospectului de valori mobiliare. Prospectul de valori mobiliare va fi publicat imediat după aprobarea de către CSSF şi va fi disponibil gratuit pe www.photonenergy.com.

Acest anunţ are doar scop informativ şi nu constituie o ofertă de cumpărare, vânzare, schimb sau transfer de valori mobiliare, nici o solicitare a unei oferte de cumpărare a valorilor mobiliare ale Photon Energy N.V. în Statele Unite ale Americii sau în orice altă jurisdicţie. Nu va exista nicio ofertă publică de valori mobiliare ale Photon Energy N.V. Titlurile de valoare ale Photon Energy N.V. la care se face referire în prezentul document nu au fost şi nu vor fi înregistrate în conformitate cu Legea privind valorile mobiliare din 1933 cu modificările ulterioare din legislaţia Statelor Unite ale Americii, ("Legea privind valorile mobiliare") şi nu pot fi oferite sau vândute în Statele Unite ale Americii în absenţa înregistrării în temeiul acestei legi. Nici Photon Energy N.V., nici o altă parte la tranzacţia descrisă în prezentul anunţ, nu intenţionează să înregistreze valorile mobiliare descrise în prezentul anunţ în temeiul Legii privind valorile mobiliare. Nu intenţionează să înregistreze valorile mobiliare descrise nici la altă autoritate de reglementare a valorilor mobiliare din orice alt stat sau orice altă jurisdicţie din Statele Unite ale Americii.

În Regatul Unit, aceste informaţii pot fi distribuite şi se adresează exclusiv: (i) investitorilor profesionişti în sensul articolului 19 alineatul (5) din Legea privind serviciile şi pieţele financiare din 2000 (Promovare financiară) Ordinul 2005, cu modificările ulterioare („Ordinul”), sau (ii) societăţilor cu venituri mari care intră sub incidenţa articolului 49 alineatul (2) literele (a)-(d) din Ordin (toate aceste persoane fiind denumite în continuare "Persoane relevante"). Valorile mobiliare sunt destinate exclusiv Persoanelor relevante şi orice invitaţie, ofertă sau acord de subscriere, cumpărare sau achiziţie în alt mod a acestor valori mobiliare vor fi încheiate numai cu Persoane relevante. Orice persoană care nu este o Persoană relevantă nu trebuie să acţioneze sau să se bazeze pe acest anunţ sau pe conţinutul acestuia.

Sub rezerva anumitor excepţii prevăzute de Legea privind valorile mobiliare, valorile mobiliare la care se face referire în prezentul anunţ nu pot fi oferite sau vândute în Australia, Canada sau Japonia sau către sau în contul persoanelor rezidente în Australia, Canada sau Japonia.

Nici Photon Energy N.V., nici vreunul dintre afiliaţii săi nu au întreprins vreo acţiune care să permită o ofertă publică a valorilor mobiliare sau posesia sau distribuirea acestui anunţ sau orice altă ofertă sau solicitare în legătură cu valorile mobiliare în orice jurisdicţie în care este necesară o astfel de acţiune. În consecinţă, în statele membre ale Spaţiului Economic European ("SEE"), altele decât Republica Federală Germania, Republica Austria şi Marele Ducat al Luxemburgului, prezentul anunţ se adresează numai persoanelor care au calitatea de "investitori calificaţi" în sensul articolului 2 litera (e) din Regulamentul (UE) 2017/1129.

Prezentul anunţ conţine declaraţii prospective care sunt supuse anumitor riscuri şi incertitudini. Rezultatele viitoare ar putea să difere în mod semnificativ de cele descrise în aceste declaraţii prospective din cauza diverşilor factori, inclusiv a schimbărilor în condiţiile comerciale, economice şi concurenţiale, a fluctuaţiilor cursului de schimb valutar, a incertitudinilor legate de litigii sau proceduri de investigaţie şi a disponibilităţii finanţării. Photon Energy N.V. nu îşi asumă nicio responsabilitate de a actualiza declaraţiile anticipative conţinute în acest comunicat.

Informaţii pentru distribuitori

În conformitate cu cerinţele UE privind guvernanţa produselor, obligaţiunile corporative au fost supuse unui proces de aprobare a produsului, în cadrul căruia fiecare distribuitor a stabilit că aceste obligaţiuni sunt: (i) compatibile cu o piaţă-ţintă finală de investitori de retail şi investitori care îndeplinesc criteriile de clienţi profesionişti şi cocontractanţi eligibili, după cum sunt definite în MiFID II; şi (ii) eligibile pentru a fi distribuite prin toate canalele de distribuţie, aşa cum sunt permise de MiFID II. Orice distribuitor care oferă ulterior obligaţiuni corporative este responsabil de efectuarea propriei evaluări a pieţei-ţintă în ceea ce priveşte obligaţiunile corporative şi de determinare a canalelor de distribuţie adecvate.