România are două startupuri în categoria Growth Stars din clasamentul firmelor de tehnologie cu cea mai rapidă creştere în ultimii trei ani: Druid şi FintechOS

Autor: Roxana Rosu 26.11.2021

România nu este prezentă cu nicio companie în Top 50 al companiilor de tehnologie cu cea mai rapidă creştere în Europa Centrală care s-au înfiinţat de cel puţin patru ani, realizat de Deloitte, dar are două startup-uri în categoria Growth Stars, unde firmele trebuie să aibă o vechime de minim 3 ani pe piaţă, respectiv Druid şi Fintechos.

Cu o rată de creştere de 6.753%, Druid se află pe primul loc în rândul celor 25 de startup-uri incluse în categoria „Growth Stars”, care reuneşte companii care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2018-2020.

FintechOS, startup-ul românesc care creează soluţii digitale pentru industria serviciilor financiare, se numără, de asemenea, printre companiile din această categorie, clasându-se pe locul 16, cu o rată de creştere de 715%.

Cele mai multe firme din categoria Growth Stars vin din Cehia (10), urmată de Polonia (4), Slovacia şi Croaţia (3), România şi Lituania (2), Ungaria (1).

De asemenea, alte trei companii româneşti, Gama IT, Tapptitude Apps şi Wave Studio, apar în categoria „Impact Stars”, care premiază startup-urile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societăţii, mediului, diversităţii sau zonei de inovaţie.

„Anul acesta, programul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală aduce recunoaştere unor companii locale de tehnologie care activează în arii diverse, de la inteligenţa artificială şi transformarea digitală, la dezvoltarea de aplicaţii mobile sau pentru sectorul medical, ceea ce reprezintă o dovadă a creativităţii acestora şi a potenţialului incredibil de creştere a ecosistemului de tehnologie din România”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România, şi coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.