Primarul Capitalei dă vestea aşteptată de toţi. Ce se întâmplă cu gigacaloria şi cât vor plăti bucureştenii

Autor: Petru Mazilu 26.11.2021

Primarul Nicuşor Dan a anunţat ce tarife vor achita bucureştenii pentru serviciul de termoficare oferit în sistem centralizat. Deoarece propunerea privind majorarea preţului nu a fost aprobată, bucureştenii vor plăti în continuare 164 de lei pe gigacalorie.

Anunţul a fost făcut vineri în cadrul unei conferinţe de presă.

„Până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti va interveni bucureştenii vor plăti 164 de lei pe gigacalorie, aşa cum s-a stabilit”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat vineri că a propus ca preţul pe care să îl plătească bucureştenii pentru gigacalorie, de la 1 decembrie, să fie 280 de lei, faţă de 164 de lei cât este în prezent.

Edilul şef a explicat care sunt argumentele în baza cărora se solicită majorarea: creşterea preţului la gaze şi comparaţia cu bucureştenii care au centrale individuale. De asemenea, primarul a subliniat faptul că tarifele nu au mai fost modificate din 2011.

„Am solicitat sprijinul Guvernului. Trebuie să fie un efort comun între Guvern, Primărie şi cetăţeni pentru a suporta creşterea de preţ”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul Dan a analizat preţurile plătite de populaţie în marile oraşe ale României. Tarifele sunt cuprinse între 200 de lei şi 280 de lei, dar câteva oraşe şi-au actualizat deja preţurile, stabilindu-le între 350 de lei şi 500 de lei.