Cercetătorii sunt speriaţi: O variantă de COVID mai periculoasă decât Delta a intrat în Europa

Autor: Petru Mazilu 27.11.2021

Noua variantă a virusului SRAS CoV-2 a fost descoperită la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunţat autorităţile belgiene. Varianta virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta.

Ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, a anunţat că a fost depistată o persoană infectată cu noua variantă. Este primul caz din Uniunea Europeană descoperit la o persoană din Belgia.

Aceasta a fost testată pozitiv pe 22 noiembrie, după ce s-a întors din străinătate.

Ca urmare, Belgia şi alte ţări din Europa au decis să impună noi restricţii asupra călătoriilor din Africa de Sud şi din alte ţări africane.

Şi conducerea UE se gândeşte să ia măsuri stricte pentru a nu permite variantei din sudul Africii să se răspândească în Europa.

Vineri, pasagerii din două avioane care au zburat din Africa de Sud la Amsterdam, în Olanda, sunt blocaţi pe aeroport. Pasagerii, care nu au ştiut despre restricţiile privind călătoriile din Africa de Sud sunt testaţi cu un test PCR.

În aşteptarea rezultatului, pasagerii trebuie să rămână în avion. Ultimii pasageri ar trebui să primească rezultatele la ora 20.30. În conformitate cu politica Ministerului Sănătăţii din Olanda, pasagerii trebuie să fie plasaţi în carantină timp de zece zile.