Ştefan Puşcaşu, fondatorul Spitalului Bethesda din Suceava: „Fără proiecte de ajutor din partea statului sau din fonduri europene nu sunt şanse să dezvoltăm capitalul românesc“

Autor: Georgiana Mihalache 29.11.2021

♦ Suma alocată întreprinderilor mici şi mijlocii pentru dezvoltare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este de 1,3 mld. euro l România are în jur de 500.000 de IMM-uri, adică aproximativ 99% din totalul firmelor din economie, potrivit Comisiei Europene.

Fără susţinere din partea statului prin proiecte de dezvoltare, micile companii nu pot susţine investiţiile pe care le plănuiesc, crede medicul Ştefan Puşcaşu, fondatorul Spitalului Bethesda din Suceava. El spune că se gândeşte la proiecte prin care să dezvolte afacerea, însă nu le poate pune în practică în lipsa unui sprijin, care putea fi reprezentat inclusiv de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Am o rezervă legată de PNRR, unde IMM-urilor li s-a alocat un procent extrem de mic pentru proiecte. Deşi mă gândeam şi la alte investiţii, fără proiecte de ajutor, fie din partea statului, fie din fonduri europene, nu sunt şanse să dezvoltăm capitalul românesc. Trebuie să fim mai bine susţinuţi, eu sunt surprins că în PNRR nu s-a acordat o susţinere mai mare pentru IMM-uri, care de fapt susţin economia românească“, a spus Ştefan Puşcaşu pentru ZF.