Ovidiu Păscuţiu, Saint-Gobain: Suntem constant în căutare de specialişti, în prezent avem aproximativ 30 de poziţii deschise. Grupul numără în prezent 2.000 de angajaţi în România, din cei peste 170.000 la nivel mondial

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.11.2021

♦ Anul acesta, Saint-Gobain a cumpărat de la omul de afaceri Daniel Guzu producătorul de materiale de construcţii Duraziv ♦ În prezent, cea mai mare investiţie pe care o derulează Saint-Gobain în România este construirea celei de-a doua linii de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda, un proiect de 45 mil. euro.

Achiziţia Duraziv este un pas în plus pentru gru­pul fran­cez Saint-Gobain că­tre scăde­rea ampren­tei de car­bon, spune exe­cu­­ti­vul care con­du­ce ope­­ra­­­ţiu­ni­le locale ale gru­­pu­­lui, şi tot în scopul re­du­cerii im­pactului asu­­pra mediului, francezii vor instala pa­no­uri fotovoltaice la una dintre fabri­cile pe care le au pe plan local.

„Achiziţionarea grupului Duraziv din România, anunţată anul acesta, ne va per­mite extinderea gamei de soluţii pen­tru finisaje interioare şi exterioare, porto­foliul fiind completat şi cu o gamă de vop­sele. Totodată, va accelera pene­tra­rea pieţei cu soluţii de izolare termică pe bază de vată minerală bazal­tică şi mor­­tare pro­duse local, pentru creş­terea efi­­cien­ţei ener­getice a clă­dirilor din Româ­nia, con­tribuind astfel la atingerea obiec­tivului gru­pului de scădere a am­prentei de carbon“, spune Ovidiu Păscuţiu, d­irec­tor general al Saint-Gobain România.