Kärcher: În 2022 cifra de afaceri va ajunge la 170 mil. euro, în urcare de la 110 mil. euro în 2021. Grupul german Kärcher a deschis a doua fabrică de aspiratoare din România

Autor: Cristina Roşca 29.11.2021

Producătorul german de aspiratoare şi alte bunuri pentru curăţenie Kärcher va ajunge anul viitor la o producţie în România de 3,5 milioane de unităţi ca urmare a inaugurării unei a doua fabrici.

Compania avea deja pe plan local o fabrică în acelaşi oraş, la Curtea de Argeş.

Această unitate de producţie, deschisă în urmă cu circa cinci ani, a obţinut în 2020 afaceri de 374 mil. lei (77 mil. euro), în urcare cu aproape 28% faţă de anul de dinaintea pandemiei. „Vom încheia acest an cu afaceri de 110 mil. euro în contextul în care fabrica numărul doi a func­ţionat doar câteva luni. În 2022, cu ambele funcţio­nale, businessul va urca la 170 mil. euro“, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, compania care operează producţia nemţilor pe plan local.

Grupul german a dat recent drumul producţiei în cea de-a doua fabrică din România, unde realizează aspiratoare ce iau 100% drumul exportului. Investiţia în acest proiect a fost de 25 mil. euro.

„Am pornit producţia în cea de-a doua fabrică acum o lună şi jumătate. Zilnic, zece camioane de aspiratoare ies pe porţile acestei unităţi de producţie şi iau 100% drumul exportului“, spune Ion Bican.