Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda finalizează 2021 cu afaceri de 23 mil. euro, plus 22%. „România are o mare nevoie de creştere a numărului de construcţii industriale moderne, suntem convinşi că 2022 va aduce redresarea acestui trend.“

Autor: Laurentiu Cotu 02.12.2021

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fa­bricii de MDF din Oarja, de lângă Pi­teşti, un proiect de 150 mil. euro al con­cer­nului turc Yildiz Entegre, estimează că va încheia anul 2021 cu afaceri totale de circa 23 mil. euro, mai mult cu 22% fa­ţă de anul an­te­rior. Com­pania a reali­zat în S1/2021 o cifră de afa­ceri de 12 mil. euro, în creş­tere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Viteza de execuţie pentru marile inves­tiţii în domeniul halelor industri­a­le a scăzut în trimestrul al treilea, pro­babil şi pe fondul crizei politice din zona guvernului României, dar şi din cauza tendinţei crescătoare a nu­mă­rului de infecţii cu noul corona­virus. În aceste condiţii, putem spune că finalul de an nu se arată la fel de fa­vorabil do­me­niului nostru de acti­vitate precum s-a prezentat în prima lui jumătate. Însă, în contextul în care Ro­mânia are o ma­re nevoie de creş­tere a numă­rului de construcţii in­dus­triale mo­der­ne, sun­tem con­vinşi ca 2022 va aduce redresarea acestui trend, uşor diluat în ultimele două-trei luni, şi reve­ni­rea lui către evo­lu­ţia foarte sănă­toa­să din primul semestru al acestui an“, a declarat pen­tru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, managing director ASA CONS pentru regiunea Europa de Est.