ZF Live, Diana Mişa, director HR, OTP Bank România: Băncile încep să se îndrepte spre un nou set de competenţe. Nu cred că este greu de recrutat. Mai provocatoare este reţinerea în organizaţie a oamenilor cu adevărat talentaţi. Căutăm în vânzări, unde va exista o creştere semnificativă anul viitor, dar în zonele de suport, căutăm evident în IT

Autor: Mircea Nica 02.12.2021

Diana Mişa, director HR, OTP: Căutăm agile coach, un nou tip de activitate pe care în România nu îl găsim foarte uşor.

Agile coach este angajatul pe care băncile încep să îl caute odată cu o apropiere de zona IT, unde acest nou tip de activitate îşi are rădăcinile, a spus Diana Mişa, director HR la OTP Bank România, în ca­drul emi­siunii de busi­ness ZF Live.

„Noi angajăm mult de 3 ani, de când banca a intrat într-o etapă de dez­­vol­tare şi transfor­mare. Căutăm în vân­zări, unde va exista o creştere sem­nificativă anul viitor, dar în zo­ne­le de suport, căutăm evident în IT. De ase­menea, căutăm în zone cu compe­ten­ţe mai noi precum colegi care să lu­creze în structuri noi la care ne gân­dim, respectiv în triburi. Acestea sunt struc­turi de tip agile unde căutăm agile coach, un nou tip de activitate pe care în România nu îl găsim foarte uşor“, a spus Diana Mişa.