Claudia Pendred, care a condus biroul BERD din România în 2007-2012, are acordul BNR pentru a intra în boardul Raiffeisen Bank ca membru independent al Consiliului de Supraveghere

Autor: Cristina Bellu 02.12.2021

Claudia Pendred, care a condus biroul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din România timp de cinci ani, în perioada 2007-2012, a primit acordul BNR pentru poziţia de membru independent în Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank.

“În data de 24 noiembrie 2021, Banca Naţională a României a comunicat către Raiffeisen Bank hotărârea de aprobare pealabilă a doamnei Claudia Patricia Pendred în funcţia de membru independent al Consiliul de Supraveghere”, transmit reprezentanţii băncii.

La începutul lunii aprilie, Claudia Pendred a fost nominalizată pentru boardul băncii româneşti cu ca­pital austriac în contextul în care al treilea mandat ca membru in­de­pendent al consiliului de su­pra­ve­ghere deţinut de Ileana Anca Ioan urma să expire în data de 23 aprilie, iar nu­mărul ma­xim de mandate ca membru inde­pen­dent în consiliul de supraveghere al unei companii este de 3, conform legisla­ţiei în vigoare.

Claudia Patricia Pendred este cetăţean britanic, domiciliată în Londra, Marea Britanie, având peste 30 de ani de expe­rienţă, din care 25 de ani pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Cariera Claudiei Pendred a început la Banca Mondială în Washington în 1983.

Ea este absolventă a Colegiului Wadham din cadrul Universităţii Oxford (BA) şi a Universităţii Harvard, SUA (MA), având o diplomă MBA de la INSEAD Business School, Franţa.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 un profit net de 645 mil. lei, în creştere cu 11% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2020, în condiţiile în care creditarea s-a majorat cu 13%, veniturile s-au menţinut, iar provi­zioa­nele au scăzut.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri.