O nouă oportunitate de investiţii pe platforma Seedblink: DRONAMICS - serviciu de logistică cu drone pilotate de la distanţă

Autor: Adrian Seceleanu 02.12.2021

Cel mai nou proiect listat pe platforma de investiţii SeedBlink este DRONAMICS, un dezvoltator şi operator de drone cargo de dimensiuni mari din lume, pentru transportul mărfurilor în aceeaşi zi, transfrontalier. “Cu sediul la Londra (Marea Britanie) şi Sofia (Bulgaria), compania a dezvoltat o flotă proprie de drone, folosind sisteme de control la distanţă a zborului.

DRONAMICS operează pe un model de servicii în care vând capacitate fizică pe dronele lor către companiile de logistică sau direct proprietarilor de marfă, pentru a le transporta între reţelele de Droneport proprii. Compania creează oportunitatea de a livra marfă la costuri de transport rutier, pe calea aerului, optimizând dronele pentru un nou segment.

Înfiinţată în 2014 de fraţii Rangelov, unul fiind economist iar celălalt inginer aerospaţial, compania este câştigătoarea unor numeroase premii pentru inovaţie, inclusiv Premiul IATA pentru inovaţie de drone. În acest moment, startup-ul are peste 90 de angajaţi în Bulgaria, Marea Britanie, Malta şi Australia, experţi internaţionali în domeniul aerospaţial şi în logistică”, conform datelor SeedBlink.
Dimensiunea rundei de investiţii este de 2,750 mil. euro, dintre care 750.000 de euro sunt disponibili pe SeedBlink (sumă din care 520.000 de euro au fost deja investiţi în runda privată).
Co-investitori sunt Eleven Capital (lead-investor), Broad Reach Ventures, şi Business Angels, cu suma totală de €2.000.000
Tichetul de investiţie minim este 2.500 de euro.
În timpul campaniei pe SeedBlink, Dronamics demarează un IPO pe piaţa de bursă din Bulgaria. Ambele campanii vor finanţa primele zboruri comerciale şi lansarea aeronavei Black Swan la scară reală în 2022 în Malta şi Italia, urmate de demararea unei runde Serie A.