O asociere condusă de Igna Construct a câştigat un contract de peste 108 mil. lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea

Autor: Laurentiu Cotu 02.12.2021

Compania Igna Construct, deţinută de antreprenorul orădean Cristian Radu Igna, în asociere cu Avril SRL din Negreşti Oaş, Crito Prod din Oradea şi Mecatron din Timişoara, au câştigat un contract de peste 108 mil. lei (aproximativ 22 mil. euro), fără TVA, pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea - etapa III.

’’Reabilitarea reţelelor termice, cu prioritate a celor identificate ca având pierderi energetice importante, va contribui cu siguranţă la reducerea pierderilor în reţele, scăderea consumului de combustibili, creşterea eficienţei energetice şi reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă’’, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Acest proiect este complementar proiectelor anterioare de reabilitare a sistemului de termoficare din Oradea. Sursa de finanţare o reprezintă Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa 7 ’’Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate’’ - program dedicat ce vizează continuarea lucrărilor de reabilitare propuse în Master Planurile sistemelor de încălzire centralizată din municipiile: Bacău, Botoşani, Focşani, Iaşi, Oradea, Râmnicu Vâlcea şi Timişoara.

În continuarea celor două etape anterioare, etapa a III-a va definitiva reabilitarea reţelei de transport şi va consolida reabilitarea şi modernizarea SACET Oradea prin reabilitarea de puncte termice şi reţele de distribuţie, iar acolo unde este posibil, tehnic şi fezabil economic, renunţarea la punctele termice mari, de cvartal şi înlocuirea acestora cu minipuncte termice, la nivel de condominium, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Compania Igna Construct, liderul de asciere, a fost înfiinţată în anul 1992, cu obiect de activitate ’’Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale’’ şi este con­trolată de antreprenorul Cristian Radu Igna din Oradea. Constructorul are lucrări executate în România, Ungaria, Slovacia şi Germania, se arată pe site-ul companiei. Igna Construct are o bază logistică şi tehnică proprie, compusă din birouri, hale de producţie şi spaţii de depozitare care cumulează aproximativ 20.000 de metri pătraţi.