Compania Tehnotrans Feroviar din Constanţa, afaceri de 58 mil. lei, plus 16%, în topul ZF al celor mai dinamice firme

Autor: Mirabela Tiron 03.12.2021

„Calea ferată din România este dependentă de cereale, dat fiind că tot mai multe combinate, fabrici au dispărut în ultimii ani.“

Compania Tehnotrans Feroviar din Constanţa, care face transport feroviar de marfă, a finalizat anul trecut cu afaceri de 58 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, ceea ce o plasează în topul celor mai dinamice firme de transport, potrivit datelor din anuarul Cele mai dinamice companii din România.

„Calea ferată din România este dependentă de cereale. Transportul pe calea ferată se face pentru mari producători, dar cum chimia s-a închis, tot mai multe combinate au dispărut, produ­cători mari, fabrici, sunt din ce în ce mai puţine, acum baza au rămas cerealele“, a spus pentru ZF Viorel Marian Turcu, acţio­narul majoritar al companiei şi directorul general al Tehnotrans Feroviar.

El a pus bazele com­paniei în 2009, când furniza servicii de reparaţii şi mentenanţă pentru loco­motive electrice. Ulterior, în 2012 a intrat pe piaţa de transport marfă, dar a început să asigure şi reparaţii pentru vagoane de marfă. Viorel Marian Turcu a lucrat anterior la stat în Constanţa.