Ovipan, care produce pâine şi patiserie într-o fabrică din Râmnicu Sărat, a ajuns la 9,3 mil. lei în 2020 şi plănuieşte construirea unei noi linii de producţie. „Ne dorim să ajungem să ne producem cel puţin 50% din materia primă.“

Autor: Alexandra Matei 03.12.2021

♦ Noua linie de producţie ar presupune o investiţie de aproximativ 2 mil. euro.

Compania Ovipan SRL din Râmnicu Sărat, ju­de­ţul Buzău, care produce pâine şi produse de pati­serie, a pornit în 1997 ca un business de fa­mi­lie, iar anul trecut a ajuns la afaceri de 9,3 mil. lei, în creştere cu circa 30% faţă de 2019, potrivit date­lor raportate de companie la Ministerul de Finanţe.

Compania deţine o singură uni­tate de producţie în Râmnicu Sărat, susţine Ovidiu Bizadea, adminis­tra­torul acesteia, însă în viitorul apro­piat urmează constru­irea unei noi linii de producţie.

„Businessul nostru a pornit ca o mică afacere de familie în 1997, având ca prin­ci­pal obiect de acti­vi­ta­te producerea pâi­nii şi a pro­duselor de patiserie. Produc­ţia o rea­li­zăm, deocamdată, într-o singură uni­tate de pro­ducţie, în Râmnicu Sărat. Creşte­rea pe care am avut-o în 2020 este rezultatul echi­pei noastre, iar în vi­itorul apropiat ne dorim să construim o nouă li­nie de producţie şi să ajungem să ne producem cel pu­ţin 50% din materia primă (grâu). Această nouă l­inie de producţie ar presupune o investiţie de circa 2 mil. euro“, a spus Ovidiu Bizadea, ad­ministrator şi acţionar al companiei Ovipan SRL.