Ovipan, care produce pâine şi patiserie într-o fabrică din Râmnicu Sărat, a ajuns la 9,3 mil. lei în 2020 şi plănuieşte construirea unei noi linii de producţie. „Ne dorim să ajungem să ne producem cel puţin 50% din materia primă.“
♦ Noua linie de producţie ar presupune o investiţie de aproximativ 2 mil. euro.
Compania Ovipan SRL din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, care produce pâine şi produse de patiserie, a pornit în 1997 ca un business de familie, iar anul trecut a ajuns la afaceri de 9,3 mil. lei, în creştere cu circa 30% faţă de 2019, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe.
Compania deţine o singură unitate de producţie în Râmnicu Sărat, susţine Ovidiu Bizadea, administratorul acesteia, însă în viitorul apropiat urmează construirea unei noi linii de producţie.
„Businessul nostru a pornit ca o mică afacere de familie în 1997, având ca principal obiect de activitate producerea pâinii şi a produselor de patiserie. Producţia o realizăm, deocamdată, într-o singură unitate de producţie, în Râmnicu Sărat. Creşterea pe care am avut-o în 2020 este rezultatul echipei noastre, iar în viitorul apropiat ne dorim să construim o nouă linie de producţie şi să ajungem să ne producem cel puţin 50% din materia primă (grâu). Această nouă linie de producţie ar presupune o investiţie de circa 2 mil. euro“, a spus Ovidiu Bizadea, administrator şi acţionar al companiei Ovipan SRL.