Companiile aeriene globale se pregătesc pentru perioada de volatilitatea indusă de Omicron

Autor: Dorin Oancea 05.12.2021

Companiile aeriene se pregătesc pentru o nouă rundă de volatilitate cauzată de varianta Omicron a COVID-19, care le-ar putea forţa să îşi ajusteze programele şi destinaţiile în scurt timp şi să se bazeze mai mult pe pieţele interne acolo unde este posibil, conform Reuters.

Mulţi călători şi-au rezervat deja călătorii pentru perioada Crăciunului, un sezon de vârf pentru companiile aeriene, dar există îngrijorări tot mai mari în industrie cu privire la întreruperea rezervărilor viitoare şi la noi întârzieri în redresarea călătoriilor de afaceri.

Fitch Ratings a declarat că a redus previziunile privind traficul global de pasageri pentru 2021 şi 2022, apariţia unor noi variante precum Omicron subliniind probabilitatea ca volatilitatea să se menţină pentru companiile aeriene.

"Se simte un pic ca şi cum ne-am întors la situaţia de acum un an şi asta nu este o perspectivă grozavă pentru industrie şi nu numai", a declarat miercuri Deidre Fulton, partener la compania de consultanţă MIDAS Aviation, în cadrul unui webinar al industriei.

Impactul Omicron va varia în funcţie de ţară şi regiune, datorită naturii diverse a companiilor aeriene globale, precum şi a modelelor lor de afaceri.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro