Anunţul ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila: Ce se va îmtâmpla cu petrecerile de stradă de Anul Nou

Autor: Dorin Oancea 05.12.2021

Autorităţile vor discuta subiectul petrecerilor de stradă din perioada Anului Nou şi eventualele măsuri în săptămâna ce vine, a precizat duminică ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

„Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă că la aceste petreceri, chiar dacă incidenţa este mică, sau va fi mică în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza tulpinii Omicron şi trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja, nu numai persoanl, dar şi pe cei cu care venim în contact”, a spus Rafila.

Ministerul spune că nu recomandă evenimente cu un număr mare de persoane şi aglomeraţii, dar dacă acestea se vor întâmpla, şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie să aibă loc în condiţii de siguranţă. „O incidenţă scăzută nu reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, un element de păstrare a incidenţei scăzute”.

Nu vor fi luate măsuri stupide, care să nu poată fi respectate, a adăugat ministrul.