Maghiarii de la Concorde, despre exitul de 625 mil. euro al Digi din Ungaria: Preţ exorbitant. Investitorii să nu se aştepte la dividende, ci mai degrabă la accelerarea investiţiilor. Valoarea acţiunilor DIGI a depăşit preţul ţintă oferit de Concorde anterior

Autor: Tibi Oprea 07.12.2021

Analiştii de la Concorde Se­cu­rities, unul dintre cei mai activi brokeri de pe Bursa din Buda­pesta, transmit într-un raport de analiză că preţul de 625 mil. euro la care grupul de comunicaţii fixe şi mobile Digi Communications (DIGI) a vândut operaţiunile din Ungaria către grupul 4iG este unul ridicat, iar distribuirea de dividende este o direcţie puţin probabilă a sumei.

„Suntem interesaţi de planurile Digi cu privire la încasările din tranzacţie, dar credem că investitorii nu pot anticipa dividende supli­mentare, ci mai degrabă ca Digi să-şi accelereze investiţia (organică/anor­ga­nică) în WEU (în Spania, Portu­galia sau chiar Italia)“, se arată în raportul datat 3 decembrie 2021. EBITDA-ul (câştigul înainte de do­bândă, impozite, depreciere şi amor­ti­zare - n.red.) corespunzător busi­nessului din Ungaria a fost de 54 mil. euro în 2020, ceea ce implică o EV/EBITDA (enterprise value/ EBITDA, multiplu utilizat pentru a determina valoarea justă de piaţă a unei companii - n.red.) de 11,5x, faţă de o EV/EBITDA a MTEL sau Digi de 3,5x-4x.