Euroins România a încheiat 9 luni/2021 cu subscrieri de 1,2 mld. lei, în creştere cu 18%. Pe zona RCA subscrierile au ajuns la 1,14 mld. lei: plus 21%. Având în vedere subscrierile, Euroins poate ocupa unul din primele două locuri la nivelul întregii pieţe a asigurărilor, după ce City Insurance a intrat în procedură de faliment

Autor: Mircea Nica 07.12.2021

Allianz-Ţiriac ar fi atins un nivel asemănător al subscrierilor la final de septembrie, conform unor surse din piaţă Euroins România a înregistrat o pierdere de 11,4 mil. lei la finalul de septembrie 2021.

Euroins România, parte a gru­pu­lui Euroins Insurance Group, care apar­ţine holdingului bulgăresc Eurhold, a ajuns la subscrieri de circa 1,2 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2021, con­semnând un avans de 18%, faţă de pe­rioada similară a anului tre­cut, con­form datelor publicate de gru­­­pul bulgăresc.

Dintre cei trei asigurători de la vârful clasamentului, Euroins, Allianz-Ţiriac şi Omniasig, bătălia pentru po­zi­ţia de lider al pieţei asigurărilor în pri­me­le nouă luni din 2021 se va da între Euroins şi Allianz-Ţiriac. Conform unor surse din piaţa asigurărilor, volu­mul primelor brute subscrise de Allianz-Ţiriac în primele nouă luni din 2021 ar fi ajuns în jurul va­lorii de 1,2 mld. lei, nivel asemă­nă­tor cu cel al Euroins. Omniasig, cel mai probabil, va completa podiumul cu subscrieri de 1,1 mld. lei la finalul lunii septembrie 2021.