Electroargeş Curtea de Argeş rămâne fără principalul partener de business: grupul german Alfred Karcher renunţă la contractele semnate cu producătorul român. ”Notificările primite de la grupul german nu respectă prevederile contractuale şi nici cerinţele legale”

Autor: Roxana Rosu 07.12.2021

Producătorul de electro­casnice Electroargeş a anunţat marţi la Bursă că grupul german Alfred Karcher a reziliat contractele semnate cu compania din Curtea de Argeş, valabile din aprilie, respectiv iunie 2022, şi care vizau furnizarea de produse şi împrumutul unor scule şi dispozitive de către fabrica din România.

Electroargeş consideră că notificările primite de la grupul german nu respectă prevederile contractuale şi nici cerinţele legale, se arată în anunţul semnat de Roxana Scarlat, vicepreşedintele Consilului de Administraţie.

Compania va anunţa în perioada următoare ce demersuri va face în acest sens.

”Electroarges SA aduce la cunostinta actionarilor si potentialilor investitori ca a receptionat astazi, data de 06.12.2021, Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunica incetarea Contractului de furnizare („Supply Contract”) incheiat cu Electroarges incepand cu data de 30.06.2022 si Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunica incetarea Contractului de imprumut a sculelor si dispozitivelor (“Tool Loan Agreement”) incheiat cu Electroarges incepand cu data de 30.04.2022 si restituirea acestora pana la data de 30.04.2022”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Germanii de la Karcher sunt principalul client al fabricii de aspiratoare a Electroargeş, peste 85% din cifra de afaceri a companiei venind din această colaborare. Produsele fabricate pentru clientul Kärcher sunt livrate pe o multitudine de pieţe, respectiv Europa, Australia, SUA, Mexic, Japonia, China, Argentina sau Brazilia.

Conducerea Electroargeş a spus de-a lungul timpului că dependenţa de un singur partener este periculoasă, iar în acest an compania a început colaborarea cu Arctic, care deţine două fabrici în România, una de frigidere şi o alta de maşini de spălat.

Producătorul german de aspiratoare şi alte bunuri pentru curăţenie Kärcher a intrat oficial pe piaţa locală acum aproape 15 ani, când a deschis subsidiara din România. În 2015 a decis să investească în producţia proprie şi are în prezent două fabrici proprii, tot în Curtea de Argeş.

În paralel, grupul are în continuare parteneriate cu alte fabrici locale, cum este cazul Electroargeş, companie românescă ce produce aspiratoare şi subansambluri pentru electrocasnice.

Electroargeş (simbol bursier ELGS) a încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 1,3 mil. lei, faţă de pierdere de 9,5 mil. lei în S1/2021, în contextul unor venituri din vânzări de 132,5 mil. lei, plus 11,7%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul semestrial publicat la bursă.